NYHED

SF til salg: nej til advokatundersøgelse

For en uge siden var Pia Olsen ude med et ønske om at komme i regering med Mette Frederiksen. I dag siger SF nej til advokatundersøgelse.
SF til salg - nej til advokatundersøgelse - minkskandalen

Du kan læse hele vores dækning af Mette Frederiksens grundlovsbrud og minkskandalen her.

Socialistisk Folkeparti har netop meddelt, at man ikke vil stemme for en advokatundersøgelse, der ellers skulle undersøge, om der var mulighed for en rigsretssag mod Mette Frederiksen og regeringen.

Det kommer ikke som den store overraskelse, at Pia Olsen Dyhr forsvarer Mette Frederiksen, ikke har respekt for retsstaten og demokratiet. Det så vi i forbindelse med SMS-skandalen i forlængelse af Mette Frederiksens grundlovsbrud.

Og for lidt over en uge siden kunne man i Politiken læse, at socialistisk Folkeparti’s leder Pia Olsen Dyhr foreslog en knaldrød flertalsregering bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale Venstre og så selvfølgelig Socialistisk Folkeparti. Der kunne man allerede fornemme, hvor det bar hen.

Man skal ellers ikke længere tilbage end til afstemningen om Inger Støjberg’s rigsret, for at høre netop Socialitisk Folkeparti forsvare retsstaten.

For her udtalte Karina Lorentzen, at det for SF var principielt, at loven skulle overholdes. Nu er det så politiske modstandere, så er det åbenbart ikke princielt.

Grov uagtsomhed

Som Enhedslisten, der også har sagt nej til at forsvare retsstaten, så fokuserer Socialistisk Folkeparti også på, at statsministeren ikke forsætligt har begået noget ulovligt. Men som Enhedslisten glemmer SF den anden halvdel af §5 i lov om ministeransvarlighed:

En minister straffes, hvis han forsætligt eller af grov uagtsomhed tilsidesætter de pligter, der påhviler ham efter grundloven eller lovgivningen i øvrigt eller efter hans stillings beskaffenhed.

Ministeransvarlighedsloven § 5

Kommissionen har herved ikke foretaget en vurdering af, om der foreligger grov uagtsomhed

Minkkommissionen

En minister kan altså også straffes, hvis der er handlet groft uagtsomt i en sag. Men det har minkkommissionen netop ikke taget stilling til.

Når der ikke er undersøgt, om statsministeren har udvist grov uagtsomhed, og dermed overtrådt loven, så burde alle været interesseret i en advokatundersøgelse. Men muligheden for en ministerbil tæller åbenbart højere end retsstaten hos SF.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ