Danmarks Fremtid - fra borgerlige til borgerlige - borgerlige der vil Danmark - nyheder - debat - video
47,5%
NYHED

SF Ungdom kalder overfald på Anders Fogh for en bagatel

Kan man kalde overfaldet på Anders Fogh Rasmussen for en bagatel? Det mener formanden for SF Ungdom, Alexander Blavnsfeldt.
SF Ungdom kalder overfald på Anders Fogh for en bagatel

Opdateret: Alexander Blavnsfeldt blev i påsken genvalgt som formand for SF Ungdom. Socialistisk Folkepartis ungdom bakker dermed fortsat op om bagatelisering af vold mod politiske modstandere.

I dag er det 20 år siden, at dele af vesten, blandt andre Danmark, besluttede at invadere Irak. Det har, som vi skrev tidligere i dag, fået den yderste ekstremistiske venstrefløj til at fejre overfaldet på Danmarks daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen. Et overfald der havde 20 års ‘jubilæum’ i weekenden.

Men noget tyder på, at det ikke kun er de mest yderliggående kræfter på venstrefløjen, der intet problem ser i at bruge vold og overfald som et politisk middel.

Formand for SF Ungdom

Tag for eksempel ungdomspolitikeren Alexander Blavnsfeldt, der er formand for SF Ungdom, Socialistisk Folkepartis ungdomsparti. I en debat med undertegnede på Twitter, har han ingen problemer med at kalde overfaldet på Danmarks tidligere statsminister for en bagatel.

Bid også mærke i, at han kalder de to ekstremister for aktivister, ikke overfaldsmænd eller tilsvarende. Aktivister er ordet venstrefløjen – og medierne – gerne benytter om de personer, som de mener, kæmper smukt for deres sag.

Manglende viden er ikke en undskyldning

Samtidig med, at Alexander Blavnsfeldt kalder et overfald på en siddende statsminister for en bagatel, så udviser han også en manglende viden om, hvad der egentlig skete.

For i samme debat skriver formanden for SF Ungdom på Twitter, at ‘en flok aktivister uden tilknytning til FT kastede med maling’. Enten skal den unge knægt have sine skolepenge tilbage, eller også så vælger han bevidst at lyve og manipulere med situationen.

Det var, som alle med bare en smule indblik i dansk politik er klar over, den nuværende socialdemokratiske Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil, daværende folketingsmedlem for Enhedslisten, der lukkede de to yderliggående venstreorienterede ekstremister ind på Christiansborg.

Ville gøre det igen

En deltagelse som Pernille Rosenkrantz-Theil bagefter gav udtryk for, at hun med glæde ville gøre igen, at det lige så godt kunne være hende selv, der overfaldt Fogh.

Den nuværende socialdemokratiske minister ville ikke efterfølgende undskylde for hendes medvirken. Det var først, da hun kunne se en indbringende tjans som Socialdemokratisk folketingspolitiker og mulig minister, undskyldningen kom.

Alexander Blavnsfeldt brude trække hans ord tilbage og komme med en uforbeholden undskyldning til ikke mindst Anders Fogh. Ellers må man konstatere, at næste generation af politikere for Socialistisk Folkeparti kalder – politisk motiveret – overfald for en bagatel.

Jeg har bedt SF’s pressetjeneste om en udtalelse og afventer svar tilbage fra dem.

Alexander Blavnsfeldt har efter dette indlæg valgt at blokere Danmarks Fremtid på sociale medier som Twitter.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ