NYHED

Sikandar Siddique angreb på politiet: Øjenvidne er bias

Lørdag smed Sikandar Siddique i forbindelse med Folkemødet igen racismekortet mod dansk politi. Medierne svigter med manglende kildekritik.
Sikandar Siddique angreb på politiet - Øjenvidne er bias

Torsdag aften afbrød en flok unge ekstremister Debattens live udsendelse i forbindelse med Folkemødet på Bornholm. Men det er efterfølgende blevet overskygget af Frie Grønne’s leder, Sikander Siddique, der igen i et desperat forsøg på eksponering i medierne  har smidt racismekortet mod dansk politi.

Efter udsendelsen blev afbrudt, var politiet til stede og stoppede flere mennesker i menneskehavet, deriblandt Sikandar Siddique, hans bror og en tredje person. 

Den situation udnyttede Frie Grønnes leder til at lave et optrin, som han filmede og delte på de sociale medier. Racismekortet og budskabet om etnisk profilering blev altså igen smidt mod dansk politi.

Men sjovt nok viser videoen ikke starten på hele optrinnet, så ingen ved reelt, hvad der er forgået forud.

Eller det vil sige, at BT nu, med hjælp fra Sikandar Siddique, har fundet et øjenvidne, der “bekræfter” historien om racisme og etnisk profilering. 

Men kan man stole på, at øjenvidnet er helt neutral, taler sandt? Det tager to sekunder at finde ud af, at det pågældnede øjenvidne har stærke venstreorienterede holdninger, længe har talt imod den danske migrantpolitik.

Øjenvidne hørte ikke starten

Men lad os først se nærmere på, hvad det egentlig er, BT baserer deres historie på. Læser man artiklen, er der specielt en sætning, der falder i øjnene. Øjnevidnet Rasmus Hamer udtaler følgende:

Jeg tænker, at de måske vil beskytte ham, men i stedet siger de et eller andet til de tre, som jeg ikke kan høre.

Rasmus Hamer

BT beskylder altså dansk politi for at lyve baseret på et øjenvidne, der ikke har hørt den indledende dialog mellem Bornholms Politi og så Sikandar Siddique.

Det er jo lige præcis den indledende dialog, som der er stor uenighed om. En indledende dialog som Sikandar Siddiques propaganda video ikke viser.

Det er tydeligt, at den pågældnede journalist fra BT har glemt alt om kildekritik, går efter en bestemt vinkel på historien, og derfor lader sin egen politiske overbevisning skygge for hans arbejde.

Øjenvidnet

BT skriver i deres historie om øjenvidnet, at “han ingen forbindelse har til Sikandar Siddique”, men laver man en hurtig søgning, så vil man hurtig finde ud af, at øjenvidnet Rasmus Hamer har tætte forbindelser til venstrefløjen, deler mange holdninger med Sikandar Siddique, blandt andet den store afsky til den danske migrantpolitik.

Noget tyder på, at Rasmus Hamer har tætte forbindelser til SF, for eksempel har han bakket kraftigt op om SF Haderslev på Facebook. Hans deltagelse på Folkemødet indikerer også den politiske interesse.

Og kigger man på hans Twitter profil @ChampHamer, så er det tydeligt, at han tager kraftigt afstand fra dem, der ønsker en stram migrantpolitik, dem der har fået nok af offermentaliteten og den misforståede tolerance.

Så BT har altså baseret deres historie på et øjenvidne, der ikke hørte starten på optrinnet, et øjenvidne der deler politiske holdninger med Sikandar Siddique.

At danske politibetjente ikke skulle vide, hvem Sikandar Siddique er, er ganske enkelt grotesk. Manden har ikke bestilt andet end at angribe dansk politi med racistkortet, godt støttet af medierne. Desuden så var det altså Sikandar’s bror og den tredje person, der blev stoppet.

Skal politiet ikke passe deres arbejde?

Når politiet stopper folk, uanset hudfarve, så gør de det for at passe deres arbejde. Politiet skal selvfølgelig bruge deres erfaring i det daglige, ellers passer de ikke det job, de får løn for.

Så hvis nogen er overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne, så skal politiet selvfølgelig være opmærksomme, det siger sig selv. Det er ikke etnisk profilering, det er at bruge fakta i deres daglige arbejde. 

Hvis man ved, at man kan bekæmpe en bestemt form for kriminalitet ved at fokusere på en bestemt gruppe, så skal man selvfølgelig sætte ind over for denne gruppe. Alt andet vil være at svigte sin opgave.

Når nu næsten 94 procent af alle bandedømte er migranter eller efterkommere af migranter, skal politiet så bare se bort fra dette i deres daglige arbejde? Det handler om almindelige lovlydige danskers sikkerhed.

Når cirka 25 procent af vanvidsbillister har udenlandsk baggrund, skal politiet så bare se bort fra dette i deres daglige arbejde? Man forstår godt politiet er opmærksomme på lige præcis denne gruppe.

Jeg, der ikke selv er pæredansk, får ofte stukket racismekortet i hovedet. Derfor ser jeg det mere som et offerkort, der automatisk trækkes over for politiet. Det er et magtspil. De, der ofte har med politiet at gøre, ved godt, hvilke knapper de skal trykke på

"Yasmin", beredskabet, Københavns Vestegns Politi

Når kriminaliteten i 2020 var 51 procent højere blandt mandlige migranter og 149 procent højere blandt mandlige efterkommere med ikke vestlig baggrund, end blandt hele den mandlige befolkning, skal politiet så bare se bort fra dette? Det handler blandt andet om danske piger og kvinders sikkerhed.

Skal politiet også se bort fra en blegfed kridhvid dansker der kommer gående med et brækjern? Nej selvfølgelig ikke.

Mon ikke også politiet har fokus på de tynde blege næsten skeletligende mennesker i misbrugmiljøet? Skal de lade være med at opsøge dem, fordi det er profilering?

Ved at smide racistkortet igen og igen, så beder Sikandar Siddique faktisk politiet om at se bort fra fakta, beder politiet om ikke at passe deres arbejde.

Sikandar Siddique opildner kun til, at migranter og deres efterkommere automatisk smider offerkortet over for politiet, når politiet til dagligt sørger for sikkerheden i Danmark.

Udstiller danske medier

Optrinnet udstiller ikke kun Sikandar Siddiques konstante misbrug af racismekortet for at komme i medierne. Optrinnet udstiller også de danske medier og deres naive politisk korrekte vinkling.

Kildekritik eksisterer ikke hos danske medier, så længe kilden passer ind i vinklingen. En vinkling der kunne være taget fra et hvilket som helst partiprogram hos centrum-venstre.

Der er en grund til, at man skal være aldeles skeptisk over alt, hvad der kommer fra Sikandar Siddique. 

Vi taler om en person, der finder inspiration hos militante ekstremister, som har benægtet, at Taliban og Osama Bin Laden stod bag terrorangrebet på USA. En person der konstant udvander racismebegrebet for at få fokus på sit desperate projekt kaldet Frie Grønne. Der er en grund til, at danskerne ikke finder Sikandar Siddique troværdig.

Og hvis man skulle være i tvivl, så drejer Sikandar’s racismekort sig om propaganda og stemmefiskeri, ønsket om nye medlemmer. Bare se dette tweet, der er blevet retweet af Frie Grønne.

Frie Grønne som konstant råber op om tonen, men ingen problemer har med at angribe politiske modstandere på det groveste.

Sikandar Siddique og resten af venstrefløjens fokusering på hudfarve er et skammeligt menneskesyn. Det handler om ideologier, det handler om religioner. Det handler om respekt for demokratiet.

Og når politiet beder om informationer, så svarer man selvfølgelig politiet uden at stikke et kamera op i ansigtet på dem. Ellers ønsker man konfrontationen, opmærksomheden.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ