NYHED

Simon Spies og Jeppe Kofod

Serien 'Spies og morgenbolledamerne" har fået det politisk korrekte kor til igen at gå i selvsving. Med Jeppe Kofod som minister er det ren hykleri.
Spies og morgenbolledamerne - Jeppe Kofod - sexkrænker
Efter at Danmarks Radio i denne uge har sendt dokumentaren ‘Spies og morgenbolledamerne” er det politisk korrekte kor gået amok over en sag, der er flere årtier gammel. Gået amok over en mand der forlængst er afdød.
Dokumentaren handler om, hvordan Simon Spies, der stiftede rejseselskabet Spies, betalte unge kvindelige ansatte for at have sex med ham. Vel at mærke piger helt ned til 14 års alderen.
Simons Spies anklages desuden i dokumentaren for at tilbyde pigerne store pengebeløb for at få lov til at brække armen på dem, give dem tæsk.

Medierne beklager

Efter dokumentaren har flere medier nu været ude at beklage, at de ikke dengang gjorde mere for at afsløre Simon Spies. At tiden var en anden dengang ser man let og elegant bort fra.
Danmarks Radio er for eksempel selv ud at beklage, at de ikke dengang forholdte sig mere kritisk til Simon Spies. Chefredaktøren for DR Nyheder, Thomas Falbe, udtaler følgende til Ekstra Bladet:

Dermed ikke sagt, at DR ikke kunne have forholdt sig mere kritisk til ham dengang, det synes jeg helt klart havde været på sin plads. Det er jo fuldstændig utænkeligt at forestille sig, at en seriekrænker og misbruger af børn på den måde skulle optræde i programmer af underholdningskarakter

Thomas Falbe, chefredaktør i DR Nyheder
Også Ekstra Bladet selv melder sig ind i koret af medier der beklager. Mads Kasteup, der er opinionsdirektør på avisen, skriver følgende i en leder:

Hvilket vi ikke mindst her på Ekstra Bladet må erkende og tage del i. Ekstra Bladet var i Spies’ samtid et af de medier, der bragte flest ukritiske fascinationshistorier af hans sexistiske ledelseskultur.

Mads Kastrup, Opinionsredaktør Ekstra Bladet
Flere journalister, politikere og meningsdannere har igennem de sidste par dage været ude at tage samme afstand til Simon Spies. Man har forlangt, at Simon Spies navn skal slettes fra historien, blandt andet også fra en plads i Helsingør.

Jeppe Kofod overgreb på 15 årig pige

Der er ingen tvivl om, at Simon Spies har været noget nær en sadistisk sexgalning, der udnyttede purunge piger og kvinder til at tilfredsstille hans egne perverse behov.
Men når politikere, journalister og andre meningsdannere eksploderer i ren fordømmelse og afstandtagen i en sag, der er flere årtier gammel, så er det ganske enkelt endnu en omgang hykleri og dobbeltmoral.
For de samme politikere, journalister og meningsdannere vælger at ignorere, at vi i øjeblikket har en socialdemokratisk minister siddende, der har udnyttet en purung pige til at tilfredsstille hans egne lyster. Fuldstændig som Simon Spies.

Den, som har samleje med en person under 18 år, der er den skyldiges stedbarn eller plejebarn eller er betroet den pågældende til undervisning eller opdragelse, straffes med fængsel indtil 4 år. Med samme straf anses den, som under groft misbrug af en på alder og erfaring beroende overlegenhed forfører en person under 18 år til samleje

Paragraf 223 i straffeloven
Udenrigsminister Jeppe Kofod begik for 14 år siden, da han selv var 34 år gammel, overgreb på en 15 årig pige i forbindelse med et DSU-seminar i 2008.
Vidner har efterfølgende fortalt, hvordan den 15 årige pige kom grædende ud fra det værelse, hvor overgrebet havde fundet sted.
Jeppe Kofod påstod efterfølgende, at han ikke kendte til pigens alder, men det er siden blevet afsløret som endnu en løgn fra den nuværende udenrigsminister.
Mange har på fornemmelsen, at Jeppe Kofod kun slap for straf, fordi pigens familie ønskede at få lagt låg på sagen. Slap for straf fordi han var en kendt socialdemokratisk minister.
Hvis politikere, journalister og meningsdannere, der i disse dage råber højt om Simon Spies, virkelig mener noget med deres forargelse, så havde de protesteret, da Jeppe Kofod blev udnævnt. Så fortsætter de deres protester så længe Jeppe Kofod er i dansk politik.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ