Danmarks Fremtid
NYHED

Socialdemokratiet beskylder TV 2 News for at være i lommen på Venstre

Socialdemokratiet er i øjeblikket ude at brokke sig over mediernes dækning af partiet. Bl.a. mener sosserne, at TV 2 News er i lommen på Venstre. Vi ser på fakta.
Socialdemokratiet beskylder TV 2 News for at være i lommen på Venstre v2

For et par dage siden var den tidligere socialdemokratiske minister Henrik Sass Larsen’s datter, Nynne Sass Larsen, sendt i byen for at beklage sig over de danske mediers behandling af hendes far. Hun kører videre i det samme spor, som hendes far altid har turneret rundt med.

Hun gentog den evige socialdemokratiske mantra om at medierne er hårde ved partiet, hårde ved partiets politikere.

Familien Sass Larsen

Hvad Sass Larsen’s datter , og andre socialdemokrater, ikke vil forholde sig til er, at de socialdemokratiske politikere selv bringer sig i fokus. Bringer sig i fokus, når de bl.a. omgåes med rockere og ikke passer deres arbejde.

Ingen fra Socialdemokratiet forholder sig til, at partiet selv har en partiavis, Netavisen Pio, der, støttet af skattemidler, angriber politiske modstandere. En partiavis som Henrik Sass Larsen selv har stiftet.

Ingen i Sass larsen familien forholder sig til, at man selv giver medierne alle muligheder for at gå til angreb, når man f.eks. står plakat fuld på TV.

Partisoldater sendt i byen

I forbindelse med den efterfølgende debat om kronikken, bliver de socialdemokratiske menige partisoldater sendt i byen. Bl.a. skriver det socialdemokratiske folketingsmedlem Kasper Sand Kjær følgende på Twitter:

“Er jeg den eneste, der undrer mig over, at den påstand @ALangballe og @Knud_brix fremsætter i #genstart om for tætte bånd mellem ledelsen på @tv2danmark og @venstredk ikke er en større historie? Hvis det er rigtigt, er det jo rent faktisk, helt vildt. #dkpol #dkmedier”

Lad os se på fakta:

Socialdemokratiet og TV 2 News

Chefen for TV 2 Nyhederne er journalisten Thomas Funding. Hvad TV 2 ikke fortæller er, at Thomas Funding også har været byrådsmedlem i Odense kommune for Socialdemokratiet, hvor han var Borgmester Anker Boyes nærmeste politiske allierede. Han var endda betegnet som kronprins af medierne.

En af TV 2 News helt store profiler er journalisten Søren Lippert, der flere gange har interviewet socialdemokrater, som f.eks. statsminister Mette Frederiksen. Men også her glemmer TV 2 at varedeklarere deres journalister.

Søren Lippert er tidligere kandidat for socialdemokratiet i Frederikssunds Kommune. Han blev valgt, men da der blev rejst tvivl om han overhovedet boede i den kommune, hvor han var valgt, måtte han “trække” sig.

Søren Lippert er også tidligere spindoktor for socialdemokraten Nick Hækkerup, da han var minister i Helle Thorning-Schmidt’s kortvarige regering.

Anders Langballe

I Kasper Sand Kjærs Tweet henviser han desuden også til den tidligere politiske redaktør hos TV 2 News, Anders Langballe, hvor påstanden om tætte bånd mellem Venstre og mediet kommer fra.

Men lad os lige se lidt nærmere på Anders Langballe. Som journalist er han ikke politisk neutral. Han har flere gange været ude at forsvare den Radikale seriekrænker Morten Østergaard, kalde ham for en god ven. De bor også i samme ejerforening.

Og sådan kan man blive ved, når det gælder de danske journalister. Eksemplerne står i kø. Ud over de allerede nævnet eksempler, er der f.eks. Ekstra Bladet journalisten Karl-Emil Aagard, der har været kandidat for Alternativet.

Vi har også Jyllands-Posten’s nye chefredaktør, Marchen Neel Gjertsen, der tidligere har været kandidat For Enhedslisten.

Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier
Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier

Afsløret

Så når socialdemokratierne nu igen er ude at ynke og beklage sig over medierne, så er det et forsøg på at skjule sandheden:

At de danske journalister primært vinkler til venstre for midten. 80 procent af de danske journalister stemmer på Radikale eller venstre om.

Det udgør et demokratisk problem.

At journalister og medier ikke kan se, at de ødelægger deres eget fag indefra, er en gåde. Men politiske holdninger kan hurtigt ødelægge ens klarsyn.

Og lad os til sidst ikke glemme, hvordan Socialdemokratiet har med at gå efter personen, i stedet for bolden.

Opdateret: hovedparten af de journalister og politikere, der er nævnt i denne artikel, har efterfølgende blokeret Danmarks Fremtid på Twitter.

LÆS OGSÅ