Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Rød stue og Søren Pape’s indianere – Folketingsvalg 2022

Socialdemokratiet og fagbevægelsen sviner nu indianerne og deres kultur til. De mener, at det er nedværdigende, at blive kaldt for en indianer.
Socialdemokratiet og fagbevægelsen sviner nu indianerne og deres kultur til - Søren Pape - valget er dit - Folketingsvalg 2022
Dette indlæg er blevet opdateret med en reaktion fra FOA’s Torben K. Hollmann. En reaktion der udstiller fagbevægelsen og Socialdemokratiets smædekampagne. Se nederst i indlægget.
Før valgets udskrivelse i går onsdag, da Det Konservative Fokkeparti’s leder Søren Pape Poulsen blev spurgt ind til, hvad der er brug for på ældreområdet, svarede han, at han ikke mente, der var brug for flere ledere, men at det er behov for flere ‘indianere’.
Udtrykket ‘færre høvdinge og flere indianere’ er et ganske kendt udtryk. Det bruger mange, når man ønsker færre ledere og flere arbejdere på gulvet. I dette tilfælde betyder Søren Pape Poulsen’s udmelding færre chefer til administration og flere varme hænder og mere omsorg.
At vi skal have færre ledere og bureaukrati i det offentlige og i stedet bruge pengene på flere omsorgsfulde medarbejdere, der kan tage sig af den voksende gruppe af ældre i Danmark, må jo være noget fagbevægelsen og rød stue kan bakke den konservative leder op om.

Socialdemokratiet før medlemmerne

Men ikke en valgkamp uden fagbevægelsens indirekte og direkte støtte til den socialdemokratiske valgkampagne. Ikke en valgkamp uden at fagbevægelsen sætter Socialdemokratiet før deres medlemmer. Heller ikke i den netop udskrevne valgkamp til folketinget.
For på Twitter gik både socialdemokratiske ministre som Magnus Heunicke og fagforeningsleder som Mona Striib fra Forbundet af Offentlige Ansatte, FOA, amok over Søren Pape’s brug af udtrykket indianere.
Magnus Heunicke fik tilmed endnu engang affyret den socialdemokratiske løgn, om at Søren Pape Poulsen og Konservative vil fyre 40.000 offentlige ansatte.

Har selv brugt udtrykket

Angrebet mod Søren Pape Poulsen fra de to socialdemokrater Magnus Heunicke og Mona Striib udstiller kun Socialdemokratiet og fagbevægelsen.
Udstiller at Socialdemokratiet vil en beskidt valgkamp, før de vil fakta og bedre velværd. Udstiller at fagforeningerne sætter den socialdemokratiske valgkamp før deres egne medlemmers dagligdag og arbejde.

Det er også godt, at balancen forrykkes, så vi får færre høvdinge og flere indianere så at sige. Det er godt for opgaveløsningen og vil aflaste presset i hverdagen

For ud over at, Søren Pape Poulsen kun har brugt et helt almindeligt udtryk, så tager det kun to sekunder at finde frem til, at fagbevægelsen selv har brugt udtrykket flere gange.
For eksempel udtalte Flemming Vinther, der er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, i forbindelse med indgåelsen af det nye forsvarsforlig, at forliget ville betyde færre høvdinge og flere indianere. Uden at Socialdemokratiet og resten af fagbevægelsen gik til angreb på ham.
Ja selv Mona Striib’s og FOA’s egne medlemmer bruger udtrykket indianere, når de skal beskrive deres arbejde.

FOA falder i med begge ben

Efter dette indlæg blev publiceret, valgte jeg at lave et lille eksperiment for at udstille FOA og Socialdemokratiets smædekampagne mod Søren Pape Poulsen. Og FOA faldt i med begge ben.
For man kan jo vende den rundt: anklage Socialdemokratiet, fagbevægelsen og resten af rød stue for at angribe indianerne og deres kultur. For hvis man mener, at det er nedværdigende, at blive kaldt indianer, må man jo også mene, at det er nedværdigende at være indianer.
Det gik ikke længe før formanden for social- og sundhedssektoren hos FOA, Torben K. Hollmann, udstillede FOA’s hykleri og dobbeltmoral. Han kunne ikke tåle lidt af deres egen medicin, kaldte mit forsøg for blandt andet stråmand og vild retorik.
Men Torben K. Hollmann’s problem er nok, at han snart selv skifter fra at være fagforeningsmand til at være en af utallige ledere i det offentlige. Skifter til at være høvding.

Nogle gange er det næsten alt for nemt at udstille Socialdemokratiets og deres tro følgere, fagbevægelsen. Udstille deres spin, smædekampagner, hykleri og dobbeltmoral. Tænk hvis medierne gad passe deres arbejde.

Søren Pape Poulsen har selv valgt at kommentere angrebet på ham i et længere opslag på Facebook. Det kan du læse her.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ