Danmarks Fremtid
NYHED

Kreditkortsvindel: støttepartierne freder Rasmus Prehn

Samrådet om fødevareminister Rasmus Prehn's kreditkortsvindel og misbrug af skatteydernes penge er netop overstået. Prehn er fortsat minister.
Endnu en socialdemokrat slipper for straf - støttepartierne freder Rasmus Prehn - svindel - kreditkort - Valget er dit
Miljø- og Fødevareudvalget havde indkaldt Rasmus Prehn i samråd for at få ministerens forklaring på de mange restaurant- og barregninger, som er blevet betalt med statens kreditkort.
Miljø- og Fødevareudvalget ville også have svar på, hvem det var, ministeren spiste middag med den 10. juni 2020 på restaurant Undici. Tidligere er det blevet afsløret, at Rasmus Prehn havde skrevet et forkert navn på regningen, nemlig Søren Wormslev fra Nordjyske. Han afviser dog på det kraftigste, at han har spist middag med den socialdemokratiske minister.
Rasmus Prehn har, som vi dokumenterede i morges, løjet om, at det er normal praksis at lægge ud for private forbrug på statens kreditkort.
En påstand som Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, fuldstændig afviser:

Det er en forkert brug af kreditkort. Der er ikke mulighed for, at man kan lægge ud for private indkøb. Heller ikke, hvis man refunderer det efterfølgende

I tidligere tilfælde har misbrug af kreditkort resulteret i tiltale for bedrageri og i sidste ende domme. Sorø Kommunes tidligere kommunaldirektør, Søren S. Kjær, er blandt andet blevet tiltalt for bedrageri. Og en tidligere kommunaldirektør i Greve blev fyret for samme forseelse.

En ynkelig minister

På samrådet gentog Rasmus Prehn flere gange, at det var fejl og at han beklagede det. Den sædvanlige socialdemokratiske taktik. Men man kan ikke undskylde lovbrud med uvidenhed og fejl. Lovbrud er lovbrud.
Rasmus Prehn ynkede over, at visse medier og befolkningen har været efter ham de seneste måneder. Han nærmest hylede over, at det også havde haft konsekvenser for ham selv. Det var tydeligt at se, at den socialdemokratiske minister ikke har indset, at loven også gælder for ham.

Enhedslisten er igen skødehunde

Men selv om der er masser af andre sager, hvor misbrug af statens kredit har kostet fyringer og straffe, så valgte regeringens støttepartier både under og efter samrådet, at frede Rasmus Prehn.
På mødet brugte Enhedslisten’s Peder Hvelplund en igangværende klage til ombudsmanden i sagen, som en undskyldning for at Enhedslisten ikke vil lade sagen få konsekvenser for Rasmus Prehn.
Peder Hvelplund udtalte desuden, at misbrug af danskernes skattemidler ikke var noget, voksne mennesker burde sidde og bruge sin tid på.
På samrådet valgte hverken Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti eller Enhedslisten, at stille Rasmus Prehn kritiske spørgsmål.
Som vi senest har set det i minkskandalen, så lader regeringens støtteparter igen socialdemokrater slippe for at overtræde loven.
Man kan med god grund stille spørgsmålet, om der er lighed for loven i dansk politik? Afgør ens politiske farve om man bliver stillet til ansvar?

Dækker over journalist

På samrådet blev Rasmus Prehn flere gange spurgt indtil, hvilken journalist det virkelig var, han havde spist middag sammen med, i stedet for det forkerte navn, han havde opgivet på en regning.
Men Rasmus Prehn ville ikke ud med navnet. Han påstod, at det var fordi han ville sikre den pågældende journalist for en mediestorm. Han henviste til, at B.T.’s tidligere kvindelige debatredaktør, Sanne Fahnøe, havde været igennem en ‘shitstorm’ for at have spist middage med ham.
Selvfølgelig skal en journalist udstilles, når hun flere gange har spist intime middage med en socialdemokratisk minister. Middage der endda er blevet betalt med danskernes skattemidler. Det gjorde vi netop her på Danmarks Fremtid, da det kom frem.
Man får næsten mistanken, at det netop er Sanne Fahnøe, som Rasmus Prehn dækker over. Fødevareministeren blev skilt sidste år, så måske er der i virkeligheden tale om et hemmeligt forhold mellem en minister og en journalist, hvilket ville være en skandale i sig selv. Et forhold som skatteyderne er med til at betale for.
Sagen har ikke alene igen udstillet Rasmus Prehn og Socialdemokratiet som værende ligeglade med loven og danskernes skattemidler. Sagen har også udstillet, at journalister er mere interesseret i at spise middage og feste med socialdemokratiske ministre, end værne om deres egen troværdighed.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her

LÆS OGSÅ