NYHED

Svar fra Politiet – Vil de anholde mig?

Jeg anmeldte mig selv for at vise et billede af en dukke på Facebook. Politiet har nu svaret mig. Lever retsstaten stadig?
Anmeldte sig selv - Svar fra Politiet - Danmarks Fremtid

Jeg har her til morgen modtaget svar tilbage fra Midt- og Vestjyllands Politi på min anmeldelse af mig selv, for at vise et billede på Facebook, der viste afbrændingen af en dukke, der skulle forestille Mette Frederiksen.

Min anmeldelse kom som en reaktion på, at en ung kvinde fra Aarhus var blevet anholdt i sit eget hjem af to betjente, netop for at bruge billedet på Facebook.

Her er politiets svar til mig:

Politiets svar på anmeldelse

Politiet vælger altså ikke at gør noget ud af min anmeldelse. Det ser jeg selvfølgelig som positivt, men det viser så også, at anholdelsen af kvinden fra Aarhus var en fejl.

Hvis vi stadig har en retsstat tilbage, så droppes sagen mod kvinden.

Man kunne få mistanke om, at politiet ikke har valgt at gå videre med sagen på grund af den opmærksomhed, anholdelsen har givet?

Og så følger spørgsmålet jo: afhænger ens retssikkerhed af, om pressen skriver om sagen?

Politiet skylder en forklaring.

Jeg har på YouTube fortalt lidt mere om baggrunden for min anmeldelse. Du kan se den tidligere live streaming her:

Vold, hærværk og trusler mod demokratiet kan man ikke tage nok afstand fra. Men vi lever i et retssamfund, i et demokrati, hvor ytringsfriheden er noget af det vigtigste, vi har.

Jeg finder afbrændingen af dukken barnligt, finder teksten på dukken tåbelig. Jeg har faktisk skrevet tidligere om sagen, skrevet at trusler mod politikere skal dømmes hårdt, læs det her.

Finder retten at teksten er en trussel, så skal de dømmes. Gerne hårdt.

Desværre har vi faktisk set, at politikere, partier, der gerne bruger vold, hærværk og trusler, bliver valgt til det danske folketing. Det er en demokratisk skandale i sig selv.

Men man skal som borger i et demokrati kunne skrive om, vise billeder af, debattere en situation, uden at blive anholdt i hjemmet.

Man skal som borger kunne være kritisk over for en til hver tid siddende regering.

Hvis man kan risikere at politiet møder op på ens adresse, fordi man ytrer sig, så er vi ikke længere et demokrati, så er vi en bananrepublik.

Og en sag som denne har sikkert allerede haft den effekt, at nogen vil være skræmt. Så missionen fra politiets side er på en måde lykkedes.

Det er på tide, at politikerne begynder at forstå alvoren af deres særlove og magtbeføjelser.
At politiet begynder at tage deres plads i et demokrati alvorligt.

Held og lykke til kvinden fra Aarhus.

Politiken har skrevet om min anmeldelse og politiets svar, du kan læse artiklen her.

LÆS OGSÅ