NYHED

Afhøring i minkkommissionen: Svar nu Mette Frederiksen

Man må håbe at udspørgerne i minkkommissionen har større mandlige kønsorganer at gøre godt med end støttepartier, journalister og opposition
Afhøring i minkkommissionen - Svar nu Mette Frederiksen

I går aftes tonede Mette Frederiksen frem på endnu et Corona pressemøde, hvor hun spillede den store landsmoder, som vil gøre alt, hvad hun kan for at passe på danskerne. 

Sjovt nok mindre end 24 timer før hun i dag skal afhøres i danmarkshistoriens største politiske skandale.
En tilfældighed? Næppe hvis man bare kender en lille smule til Mette Frederiksen spinmaskine.

Og det vil da heller ikke overraske, hvis statsministeriet eller et andet ministerium melder en eller anden stor nyhed ud midt under dagens afhøring eller lige efter.

For det er sådan Mette og venner normalt reagerer, når man skal have afsporet pressen og danskerne fra regeringens lovbrud, løgne, trusler, hån og arrogance.

Mødes af demonstranter

Når Mette Frederiksen i dag møder op til afhøring i minkkommissionen, vil hun blive mødt af flere demonstranter.

Bl.a. landmanden Tina Grusgaard fra Foreningen For Folkelighed som i samarbejde med minkavlere vil demonstrere:

Vi vil gerne markere, at det er godt, at Mette Frederiksen nu skal afhøres, og så håber vi selvfølgelig, at kommissionen når frem til, at det var i strid med Grundloven, at alle mink blev slået ned

Tina Grusgaard, landmand

Og det er præcis Grundlovsbrud hele sagen drejer sig om. De Socialdemokratiske regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen begik Grundlovsbrud, da man beordrede alle mink nedslagtet.

Selv om både socialdemokratiet og deres skødehunde forsøger at undvige hele spørgsmålet om Grundlovsbrud, så kan man ikke komme uden om fakta.

Og ministre i en dansk regering kan ikke bagefter komme og påstå, at de ikke kender til Grundloven’s paragraf om ejendomsret.

Manglende lovhjemmel

Regeringen har selv flere gange indrømmet, at man ikke havde lovhjemmel. Og Grundloven paragraf 73 siger det klart og tydeligt:

Ejendomsretten er ukrænkelig. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning.

Grundloven §73, stk. 1.

Regeringen kan ikke undskylde sig med, at man ikke viste det var ulovligt, at der ikke var lovhjemmel.

For minkkommissionen har allerede afsløret notater mv., der advarede mod manglende lovhjemmel.

Advarsler som Mette Frederiksen tætteste medarbejder i statsministeriet, departementchef Barbara Bertelsen, sørgede for blev fjernet. 

Man skal desuden huske, at Sundhedsminister Magnus Heunicke vidste, at der ikke var var lovhjemmel længe før nedslagtningen blev besluttet.

Sundhedsministeren godkendte personligt et notat, der slog fast, at det krævede lovændring at aflive alle mink i Danmark.

Mette Frederiksen tog beslutningen

Tidligere i minkkommissionen er det allerede blevet afsløret, at det var Mette Frederiksen, der tog den endelige beslutning om nedslagtning af mink.

Alt andet ville også være mærkeligt. En beslutning om nedslagtning af et helt erhverv tages selvfølgelig ikke af en ubetydelig fagminister som Mogens Jensen. Selv om han blev ofret som den ansvarlige.

Da justitsministeriets departementchef, Johan Legarth, blev afhørt i minkkommissionen den 12. november i år, blev han spurgt, hvem det var der konkluderede, at man gik videre med nedslagtningen af alle mink.

Johan Legarth svarede klart og tydeligt:

Det er statsministeren, der konkluderer

Johan Legarth, departementchef justitsministeriet

Og dermed er det altså statsminister Mette Frederiksen der endte med at tage beslutningen. En beslutning der ikke var lovhjemmel til.

En beslutning der var klar Grundlovsbrud.

Sms'erne og forsøg på at afspore kommissionen

Ud over spørgsmålet om manglende lovhjemmel og Grundlovsbrud, så vil Mette Frederiksen også blive nød til at forholde sig til sletning af sms’er, forsøg på at skjule beviser, og i det hele taget forsøget på at forhindre minkkomissionens arbejde.

Regeringen har flere gange vist, at man ikke tager minkkommissionen alvorlig, at man gøre alt for at modarbejde kommissionens arbejde.

Mette Frederiksens egen bisidder, Lars Kjeldsen, har hånet minkkomissionen fordi den ønskede at få forsvaret til at se på de slettede sms’er. 

Mette Frederiksen og regeringen har forsøgt at lægge ansvaret af offentliggørelse af undersøgelse af sms’er til efter kommunalvalget over på minkkomissionen. En løgn der hurtig blev afsløret

Også sundhedsminister Magnus Heunicke’s alt for sent udleverede notesbøger, er et bevis på den måde Socialdemokratiet har reageret på over for minkkommissionen.

Støttepartierne Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale venstre har konstant brugt som undskyldning, for ikke at vælte Mette Frederiksen, at der er nedsat en kommision.

Men minkkommisionen kan sagtens forsætte, selv om Mette Frederiksen bliver stoppet med det samme i at ødelægge det danske demokrati.

Arrogance og hidsighed

Indtil nu har Mette Frederiksen nægtet at svare på spørgsmål fra en svag dansk presse. Hun vil hellere køre en envejskommunikation på de sociale medier.

Spørgsmålet er om den store landsmoder nægter at svare på spørgsmål fra udspørgerne i minkkommisionen.

Indtil nu har vi set Mette Frederiksen’s arrogance og hidsige temperament, de få gange hvor nogen har turde gå imod hende, turde stille hende kritiske spørgsmål.

Det så vi også i går aftes til pressemødet, da statsministeren blev fornærmet på Joachim B. Olsen fra Ekstra Bladet og bed ham af.

Mon statsministeren nu sender sin rottweiler, departementchef Barbara Bertelsen, efter Joachim B.Olsen?

Vil Mette Frederiksen vise den samme arrogance og hidsige temperament over for minkkommissionen?

Hån af minkavlerne

Vil Mette Frederiksen også håne minkavlerne og deres familier, noget som den tidligere fødevareminister Mogens Jensen og den nuværende justitsminister Nick Hækkerup gjorde i forbindelse med deres tur i kommissionen?
Spørgsmålene er mange før Mette Frederiksen sætter sig i vidnestolen i dag kl. 09.00.

Men en ting er sikkert. I dag får vi dronningen af spin’s sande ansigt at se.

I dag vil vi få den arrogante, manipulerende, løgnagtige Mette Frederiksen’s sande ansigt at se.

En sorgens dag for det danske demokrati.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ