Danmarks Fremtid
NYHED

Trump frikendt i rigsret men DR Nyheder agerer overdommer

Trump blev i nat frikendt i den rigsret, der var anlagt mod ham. Men DR Nyheder vælger at ignorere retsstaten og dømmer Trump alligevel.
Trump Frikendt - Rigsret - DR Nyheder - Danmarks Fremtid

I går aftes blev Donald Trump frikendt i den rigsret, der var anlagt mod ham. Godt nok med et snævert flertal, men han blev frikendt.

Statsmediet DR Nyheder vælger, som mange andre medier, at se helt bort fra reststaten, fra normal praksis, og agerer både anklager, dommer og bøddel.

DR Nyheder er overdommer i rigsret

DR Nyheder’s USA korrespondent kan ikke skjule sin egen politiske holdning til Donald Trump.

I en kommentar med overskriften “Trump er skyldig, men går fri” vælger Steffen Kretz, at se helt bort fra normale journalistiske dyder, se bort fra retsstaten.

I kommentaren står der bl.a. følgende:

“Ingen, der har fulgt begivenhederne i USA i de sidste måneder, kan være i tvivl om tidligere præsident Donald Trumps rolle i angrebet på Kongressen: Trump er både moralsk og rent praktisk ansvarlig for at have provokeret angrebet. For han fodrede sine tilhængere med vilde usandheder og konspirationsteorier om valgsvindel.”

Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier
Borgerforslag: Afskaf mediestøtte, licens og statsmedier

Godt nok skriver Steffen Kretz, at det er ord taget fra den amerikanske senator Mitch McConnell.

Med kombineret med overskriften er der ingen tvivl: Steffen Kretz og DR Nyheder afslører en fuldstændig manglende forståelse for både journalistikken og retsstaten.

DR Nyheder kalder selv indholdet for en analyse. Og det er lige præcis, der problemet opstår. For der er ikke tale om en reportage fra en begivenhed. Der er derimod tale om journalistens personlige vurdering, og holdning, til en bestemt sag. Det hører ingen steder hjemme hos et statsmedie.

Det er ikke første gang, at Steffen Kretz, og resten af DR’s medarbejdere, blander egne politiske holdninger ind i deres arbejde. Men at indsende en klage til seernes redaktør er spild af tid og ressourcer.

Seernes redaktør er udelukkende en beskyttelse af DR’s ansatte mod at blive afsløret som statslig ansatte propaganda-maskiner.

Klager bliver i en lind strøm afvist som grundløse.

Trump Frikendt

Trump er blevet frikendt. Længere er den ikke. Man kan synes Trump er en kæmpe klovn, en hån mod demokratiet o.s.v.

Men vi lever i demokratier, hvor reststaten er et vigtigt element.

Journalister, og andre fra centrum-venstre, må lære, at reststaten også gælder, selv for deres politiske modstandere.

At ytringsfrihed og holdninger også er tilladt for dem, man er uenige med.

Der har ingen beviser været på, at Trump direkte opfordrede til det uansvarlige, antidemokratiske angreb på kongressen, på demokratiet.

Donald Trump er Frikendt.

LÆS OGSÅ