NYHED

TV 2 chefredaktør får slettet kritisk tweet om regeringen

Har vi frie uafhængige medier i Danmark, når TV 2 chefredaktør får slettet et kritisk tweet om regeringens nøl med at sende våben til Ukraine?
TV 2 chefredaktør får slettet kritisk tweet om regeringen

Regeringen, med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, har nølet med at levere våben til Ukraine, men fandt i går pludselig 2700 panserværnsraketter, man kan sende af sted.

Men skriver en journalist kritisk om regeringens nøleri, så får han at vide af chefredaktøren på TV 2 nyhederne, Thomas Funding, det tidligere medlem af Odense Byråd for Socialdemokratiet, at man gør grin med kilder.

Indforstået: kritik af regeringen skal slettes.

Sletter kritisk tweet

Bertil Fruelund, der er journalist på Ritzau, skrev tidligere i dag dette kritiske / satiriske tweet vent mod regeringens langsommelighed i forbindelse med Rusland invasion af Ukraine:

Men så kiggede vi lige I kælderen igen, og der lå sku 2700 panserværnsraketter. Vi opdagede dem ikke første gang, Ukraine bad om våben, fordi de lå bag ved julepynten.

Bertil Fruelund, journalist Ritzau

Et tweet der er fuld berettiget, når man ser på, at regeringen tidligere har meldt ud, at man ikke havde våben, der kunne sendes til Ukraine som hjælp.

Men pludselig finder regeringen altså 2700 panserværnsraketter, som måske leveres for sent, ser man på den russiske fremmarch i Ukraine.

Det mener chefredaktøren på TV 2 Nyhederne altså ikke, man kan kritisere, for Thomas Funding skriver følgende til Ritzau journalisten:

Som sagt. Jeg er nok bare gammeldags. Jeg synes, man som journalist skal passe på med at bringe sig i en situation, hvor det kan opleves som om, at man gør grin med kilder.

Thomas Funding, chefredaktør TV 2 Nyhederne

Hvilken får Bertil Fruelund til at slette sit tweet:

Jamen hvis det bliver opfattet sådan, så går det jo ikke. Jeg har slettet det.

Bertil Fruelund, journalist Ritzau

Skandale som bør koste Thomas Funding jobbet

Det er en skandale på flere områder.
Et er, at en socialdemokrat, Thomas Funding, får en journalist til at slette et kritiks tweet om regeringen.
Noget andet er, at den pågældende socialdemokrat/journalist rent faktisk er chefredaktør på statsmediet TV 2 Nyhederne.

En skandale at en journalist, Bertil Fruelund fra Ritzau, lader sig presse til at slette kritik af regeringen. Hans job er at være kritisk.

Og ikke mindst en skandale, at journalisten Thomas Funding ser den regering, hans job er at være kritisk over for, som en kilde, man skal please.
Det er desværre ikke første gang, at Thomas Funding ikke rigtig har kunne skelne mellem sit partimedlemskab og så sit job som chefredaktør på TV 2 Nyhederne.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan der er blevet fjernet kritik af den forhenværende forsvarminister Trine Bramsen fra en artikel på tv2.dk. Det kan du læse mere om her.

Thomas Funding har flere gange  vist, at han ikke kan adskille sit medlemskab af Socialdemokratiet fra sit job som chefredaktør og journalist. Han skal fyres.

Dagligt viser danske journalister, at de ingen respekt har for eget fag.
Det lever statsminister Mette Frederiksen og hendes socialdemokratiske regering højt på.

Tavshed

Man skal nok ikke forvente, at TV 2’s eget mediemagasin, Presselogen, tager denne sag op. Man kritiserer jo ikke sig selv, og desuden er programmet vel efterhånden mediernes svar på en hyggelig lille kaffeklub.

Vi har spurgt journalisternes formand, Tine Johansen, hvad hendes holdning er til at journalister bliver tvunget til at slette kritiske mail om regeringen, om det er, hvad hun kalder frie uafhængige medier. Hun er endnu ikke vendt tilbage.

Socialdemokraten / chefredaktøren Thomas Funding har valgt at blokere os på Twitter efter vi nu flere gange har påvist, at hans partimedlemskab påvirker hans arbejde.

Hvad er din holdning til danske journalister og medier? Har vi frie uafhængige medier? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ