NYHED

TV 2 søger efter undskyldninger for grundlovsbrud

TV 2 begik karaktermord på minkavlerne med "Minkfarmens skjulte smitte". Nu bruger de dokumentaren som undskyldning for grundlovsbrud.
TV 2 søger efter undskyldninger for grundlovsbrud - Minkfarmens skjulte smitte

Torsdag aften sendte statsmediet TV 2 en dokumentar med titlen “Minkfarmens skjulte smitte“, hvor man begik direkte karaktermord på minkavlerne og deres familier. 

Noget der sker kun få dage før minkkommissionen kommer med deres rapport om en af danmarkshistoriens største politiske skandaler. 

I dokumentaren kritiserer TV 2 nogen af minkavlerne for manglende covid-19 test. Man beskylder minkavlerne for at tænke penge i stedet for sikkerhed. Men der var ikke et krav om at lade sig teste. Sundhedsstyrelsen meddelte selv, at der kun var tale om en anbefaling og ikke et krav. Så hvis nogen skal kritiseres, så er det myndighederne og regeringen for ikke at tage styringen.

Læser man artiklen “Dokumentar kan få betydning, når ansvaret for minksagen skal placeres“, der blev udgivet i forbindelse med artiklen, så begynder man at få en fornemmelse af, hvorfor TV 2 har lavet dokumentaren, hvorfor den udkom netop i går.

TV 2 bruger ganske enkelt dokumentaren som en undskyldning for regeringens grundlovsbrud. Man forsøger at manipulere danskernes opfattelse af situationen.

Undskyldning for grundlovsbrud

I artiklen har man fået Frederik Waage, der er professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet, til at udtale følgende:

Der kommer nogle konklusioner ovenpå Minkkommissionens betænkninger om, hvordan man skal vurdere ministrene og embedsmændene. Og der kan kommissionen bidrage til en nuancering

Frederik Waage, professor i forvaltningsret

Det er ganske enkelt skræmmende at en professor i forvaltningsret kan bruge dokumentaren, nogle minkavlers manglende test, som en undskyldning for grundlovsbrud.

For det første har minkavlerne som sagt intet ulovligt gjort. Ville myndighederne have test, så kunne regeringen have sat det som et krav. 

For det andet, så kan man ikke bare tage loven i egen hånd. Regeringen må have sørget for at få lovgivningen på plads, før de nedslagtede alle mink. Regeringen var lang tid før nedslagtningen klar over den manglende lovhjemmel.

Citat - Det ændrer ikke på, at det skulle foregå på en lovlig måde - Danmarks Fremtid-50

Som Jeppe Bruus, Socialdemokratiets daværende politiske ordfører, har udtalt i forbindelse med Inger Støjberg sagen: det ændrer ikke på, at det skulle foregå på en lovlig måde.

Er professor medlem af Socialdemokratiet?

Man kunne næsten få den mistanke, at den statsansatte professor Frederik Waage er medlem af Socialdemokratiet eller et af støttepartierne.

Man har før set i minkskandalen, hvordan medierne har hævet en ekspert frem, der støttede regeringen, som modsagde stort set alle andre eksperter. 

Problemet var bare, at den tidligere topembedsmand Tage Siboni er medlem af SF, endda politisk aktiv i partiet, hvor han har været kandidat til kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for partiet. 

Altså selvsamme SF som har været regeringens ukritiske støttere igennem hele forløbet,

TV 2 Nyhederne sendt i byen

At dokumentaren kom i går aftes er ingen tilfældighed, for det har længe stået klart, at minkkommissionen ville komme med deres rapport i slutningen af juni. Noget kommissionen så også meldte offentligt ud i går.

TV 2 Nyhederne har valgt at placere dokumentaren så tæt på offentliggørelsen af kommisionens rapport, at man med held kan manipulere befolkningens opfattelse af regeringens lovbrud, få fremprovokeret en stemning af “jamen de gjorde det for folkesundheden”. Noget regeringen selv har fremturet med.

At TV 2 nyhederne agerer regeringens forlængede propaganda arm er ikke taget ud af den blå loft, er ikke en konspirationsteori.

For det er fakta, at TV 2 Nyhedernes chefredaktør, Thomas Funding, er tidligere byrådsmedlem for netop Socialdemokratiet.

Thomas Funding har før været ude at forsvare regeringen, endda kaldt den regering, han som journalist burde være kritisk over for, en kilde.

Minkavlerne har ikke begået noget ulovligt, der var ikke krav om test. Til gengæld har regeringen begået grundlovsbrud, og bør selvfølgelig straffes for dette. At TV 2 forsøger at redde Mette Frederiksens bagdel er et direkte angreb på demokratiet.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ