NYHED

TV 2 udvælger ekspert der støtter Mette Frederiksen i minkskandalen

Så er statsmediet TV 2 igen fanget i at lave en vinkling i minkskandalen, der er til fordel for Mette Frederiksen. Voldsom kritik af regeringen i vente.
TV 2 udvælger ekspert der støtter Mette Frederiksen i minkskandalen

Torsdag kunne Weekendavisen breake, at minkkommissionen kommer med voldsom kritik af regeringen i forbindelse med nedslagtningen af hele den danske minkbranche.

Når minkkommissionens rapport udkommer torsdag den 30. juni 2022, vil der blandt andet stå, at der var tale om grov vildledning af både minkavlere og offentlighed, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde 4. november 2020 meddelte, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Sammenligner man dette med hele sagen omkring Inger Støjberg’s rigsret, hvor en pressemeddelelse pludselig blev til en instruks, så skulle man tro, at den var lige til. At Mette Frederiksen og hendes ministre skulle sendes for en rigsret.

Medierne leder efter undskyldninger

Men Weekendavisen selv snakker kun om næser og hård kritik mod regeringens ministre og statsministeren selv, og flere andre medier slår på samme måde tvivl om en rigsret mod Mette Frederiksen.

Statsmediet TV 2 har i en artikel med overskriften “Vi er ikke kommet en millimeter tættere på ministeransvar, siger professor efter minklæk” endda fået professor i forvaltningsret Sten Bønsing til at frede Mette Frederiksen. Professoren siger blandt andet følgende:

Vi er ikke kommet en millimeter tættere på ministeransvar ... Det langt mest sandsynlige er, at man starter nogle disciplinærsager mod embedsmænd. Eller straffesager, hvis konklusionerne ender med at blive meget alvorlige

Sten Bønsing, professor i forvaltningsret

Men Sten Bønsing er en af de få professorer, der rent faktisk har den holdning. De fleste andre udtaler, at der er tale om grundlovsbrud, og at det er statsministeren i sidste ende, der har ansvaret.  Noget der faktisk også kom frem under afhøringerne i minkkommissionen.

For eksempel har TV 2 selv, kort tid efter at nedslagtningen var sket, talt med Frederik Waage, der er professor i forfatnings- og forvaltningsret. Han sagde dengang følgende:

Statsministeren har truffet en beslutning i koordinationsudvalget om, at alle mink skal aflives. Dermed har statsministeren handlet uden lovhjemmel ... Myndighederne skal finde et grundlag for deres handlinger i selve loven. Det er et fuldstændig fundamentalt princip og grundlæggende for retsstaten, at der skal være demokratisk legitimation for det, man gør

Frederik Waage, professor i forfatnings- og forvaltningsret
Frederik Waage forsætter med at sige, at statsminister Mette Frederiksen jo godt ved, hvad det betyder, når hun stiller sig op på et pressemøde og siger, som hun gør. Der er ikke nogen tvivl om, at hun har ansvaret for aflivninger af alle mink.

Karaktermord på minkavlerne

Artiklen fra TV 2 kommer kun kort tid efter, at de sendte dokumentaren “Minkfarmens skjulte smitte”, hvor de begik karaktermord på minkavlerne og søgte efter undskyldninger for grundlovsbrud.

Om TV 2 Nyhedernes søgen efter undskyldninger for regeringen hænger sammen med, at chefredaktør Thomas Funding er tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem skal vi lade stå hen i det uvisse.

Men det er grotesk, at medierne ikke har været ude med en eneste forside med teksten “Gå af Mette”, men i stedet søger efter undskyldninger for, at Mette Frederiksen kan gå fri af en rigsret. Medierne svigter deres ansvar, svigter demokratiet og retsstaten.

Lighed for loven

I Danmark har vi lighed for loven. Det må vel i sidste ende betyde, at loven også gælder for socialdemokratiske ministre?

Med rigsretten mod Inger Støjberg blev der sat hele nye standarder for, hvad en minister kan blive stillet for en rigsret for. Skal de nye standarder allerede afskaffes, bare fordi der er tale om en statsminister ved navn Mette Frederiksen?

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ