NYHED

Udelukket fra Facebook for at sammenligne Putin med Hitler

Danmarks Fremtid er blevet udelukket fra Facebook for at sammenligne Putin med Hitler. Står tidligere radikal pressemedarbejder bag?
Udelukket fra Facebook for at sammenligne Putin med Hitler

Danmarks Fremtid har her til aften fået besked om, at vi er blevet udelukket af Facebook i 24 timer, med fare for at blive udelukket permanent.

Sidebegrænsning

Udelukkelsen sker, fordi vi den 21. februar i år, i forbindelse med Putin’s kujonagtige invasion af Ukraine, valgte at sammenligne ham med Hitler.

En sammenligning vi står ved, og som flere og flere er enige med os i. Udviklingen i Ukraine, Putins mange krigsforbrydelser, taler deres tydelige sprog

Opslaget i sin helhed kan du se her:

Udelukket fra Facebook Hitler Putin

Risikerer permanent udelukkelse

Ikke nok med, at vi er blevet udelukket for at lave et støttende opslag til Ukraine, så risikerer vi også at blive udelukket fra Facebook permanent.

Det sker fordi vi tidligere har været udelukket i en kortere periode. Det skete da vi skrev om episoden, hvor en dukke, der forestillede Mette Frederiksen, blev brændt af til en Men In Black demo.

Det mente Facebook var opfordring til vold, selv om teksten i opslaget netop tog afstand fra vold, hærværk og trusler.

Anden gang, vi blev udelukket, skete det, fordi vi valgte at fortælle om en gymnasielærer, der var blevet angrebet af krænkelseskulturen for at bruge ordet neger i undervisningen

Facebook tillader altså ikke, at man beskriver virkeligheden. Sjovt nok havde flere danske medier lavet lignende opslag, også med ordet neger, men de blev ikke censureret.

Og nu risikerer vi altså at blive fuldstændig udelukket, fordi vi har valgt at støtte Ukraine’s kamp mod Putin. 

Må man virkelig ikke vise et billede af Hitler, i en historisk kontekst, på Facebook, eller er der måske mere bag vores udelukkelse?

Tidligere radikal pressemedarbejder

Vores udelukkelser fra Facebook er altid kommet i forbindelse med, at vi er blevet angrebet fra centrum-venstre, krænkelseskulturen, for vores indlæg og dækning.

Og denne gang er heller ingen undtagelse. De sidste par dage har vi afsløret den radikale kandidat Janus Tobias Saito-Madsen’s opdigtede beskyldninger og dokumentfalsk vendt mod Dansk Folkeparti’s Erik Høgh-Sørensen.

Det har skabt en ganske aggressiv adfærd fra medlemmer af Radikale Venstre og andre hos centrum-venstre, vendt mod os her på Danmarks Fremtid.

Flere har truet os, bl.a. med at få os fjernet fra sociale medier, så som Twitter og Facebook. Og måske har nogen hos Radikale Venstre set en mulighed.

For Facebook’s kommunikationschef for Skandinavien er dansker og hedder Peter Andreas Münster. Han er tilfældigvis tidligere medarbejder hos Radikale Venstre’s pressetjeneste. 

Det kan selvfølgelig være en tilfældighed, og vi får nok aldrig nogen til at indrømme en bevist censur, men ser man på den samtidige skæbne på Facebook for netop førnævnte Erik Høgh-Sørensen, så stiger mistanken

Hans udelukkelse er også sket i forlængelse af, at han har været i heftig debat med medlemmer fra Radikale Venstre.

Erik Høgh-Sørensen udtaler følgende til Danmarks Fremtid:

"Det lader til, at Peter Andreas Münster, som var ansat hos Det Radikale Venstres pressetjeneste, nu bruger sin rolle som Facebook-censor til at dække over dokumentfalsk begået af Janus Saito-Madsen (R)."

Erik Høgh-Sørensen, Dansk Folkeparti

Hverken vi her på Danmarks Fremtid, eller Erik Høgh-Sørensen, kan på nogen måde dokumentere vores mistanke.  

Men det er lidt underligt, at man kan finde masser af billeder og materiale på Facebook, der viser og omtaler Hitler, der ikke er blevet censureret.

Censuren forsætter på Facebook og igen er det til fordel for centrum-venstre.

Vi har skrevet til Danmarks tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, der i øjeblikket sidder i Facebook’s såkaldte Oversight Board, hvor man kan appelerer afgørelser til, for at få hendes kommentar.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Normalt ville vi skrive, at du kan deltage i debatten på Facebook og Twitter, men denne gang kan vi desvære kun henvise til vores Twitter opslag.

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ