Danmarks Fremtid
47,5%
NYHED

Opdateret: Ved Lars Løkke og Moderaterne hvad de selv vil?

Først åbnede Lars Løkke op for at Moderaterne kunne pege på Mette Frederiksen. Nu melder partiet så ud, at de udelukker en rød regering.
Ved Lars Løkke og Moderaterne hvad de selv vil - valget er dit - Folketingsvalg 2022

Dette indlæg er opdateret, læs nederst i indlægget.

I weekenden så vi, hvordan Socialdemokratiet ikke kunne beslutte sig til, om man vil i regering med Venstre eller kalde Venstres formand Uffe Ellemann-Jensen for Trumpist, slagteren fra Nordsjælland.

Nu er det så Lars Løkke’s nye ego trip, Moderaterne, der mener, at de aldrig har sagt, at de vil stemme for en rød regering, lade Mette Frederiksen fortsætte som statsminister.

For lidt over en uge siden meldte Lars Løkke ellers følgende ud i et interview med Berlingske:

tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der udelukker at støtte en regering kun med blå eller røde partier, som åbner for at pege på Mette Frederiksen

Lars Løkke og moderaterne vil altså forsat ikke afvise, at de peger på en rød som statsminister.

Men i dag afviser Moderaternes kommunikationschef Jeppe Søe så, at partiet ville kunne stemme på en rød regering. På Twitter skriver han følgende:

Hvis man åbner op for at stemme på Mette Frederiksen som statsminister, så åbner man også op for at stemme på en rød regering. Alt andet giver ikke mening. Med mindre man har Radikale tendenser, som Moderaterne tydeligvis har.

Da jeg efterfølgende beder Jeppe Søe svare konkret ja eller nej på spørgsmålet,  om Lars Løkke har åbnet op for en regering med Mette Frederiksen, svarer kommunikationschefen flere gange uden om.

Det samme er tilfældet, da vi spørger direkte om Moderaterne vil kunne pege på Mette Frederiksen som statsminister.

Hele debatten kan ses her.

Det er tydeligt, at man ikke kan stole på Moderaterne, også når det gælder hvem de vil pege på som kommende statsminister i Danmark efter et valg.

Moderaterne vil, hvis man skal lytte til Lars Løkke, ikke have nogen problemer med at pege på en statsminister, der har begået grundlovsbrud, løjet og truet sig gennem sin regeringsperiode.

Moderaterne vil gøre alt for at Lars Løkke igen kan få en skatteyderbetalt afslapningstjans, inklusiv at stemme på en rød statsminister.

En stemme på Lars Løkke og Moderaterne er en stemme på mere af det samme.

En stemme på Lars Løkke og Moderaterne kan være en stemme på Mette Frederiksen og en fortsat rød regering.

Opdateret

3. august 2022: En meningsmåling efter sommerferien viser, at Lars Løkke’s Moderaterne står til at have de afgørende mandater ved et kommende folketingsvalg.

Det er Moderaterne selvfølgelig glade for, og til DR Nyheder udtaler partiets politiske chef, Jakob Engel-Schmidt, blandt andet følgende:

Vores vælgere ved, hvilken politik vi går til valg på, og at vi arbejder ihærdigt for at gennemføre det. Det kan vi gøre med Søren Pape, det kan vi gøre med Jakob Ellemann-Jensen, og det kan vi måske også gøre med en socialdemokrat.

Moderaterne vil altså fortsat ikke afvise, at de vil give statsministeriet til en socialdemokrat, og dermed være med til at danne en rød regering.

Det strider igen mod partiets tidligere udtalelser. Dermed bekræfter Lars Løkke og hans beskæftigelsesprojekt, Moderaterne, at de ikke er til at stole på.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ