NYHED

Vil blå blok afskaffe statsmedier og mediestøtte?

Rød blok har lavet en medieaftale, der kun kan betegnes som bestikkelse til statsmedier og mikrofonholdere. Men hvad vil blå blok?
Vil blå blok afskaffe statsmedier og mediestøtte?

Læs hele vores kritiske tema om de danske medier her. Du kan også se vores varedeklaration af journalister her.

I løbet af denne weekend har regeringen, sammen med resten af rød blok indgået en medieaftale, der sætter helt nye standarder for åbenlys bestikkelse af langt hovedparten af de danske mikrofonholdende medier.

Blandt andet bliver Danmarks Radio tilført yderligere 100.000.000 skattekroner, så der sammenlagt de sidste 3 år, under den nuværende socialdemokratiske regering, er blevet tilført 1.000.000.000 skattekroner.

Aftalen betyder også, at Berlingske, som Mette Frederiksen for nylig gerne ville politianmelde, fordi mediet var kritiske over for regeringen, falder i mediestøtte fra 17.500.000 skattekroner til 12.500.000 skattekroner.

Til gengæld får Information, som gerne møder op og agerer skødehunde i Mette Frederiksen’s nye podcast, lov til at beholde deres støtte på 25.500.000 skattekroner.

Ros til blå blok

En samlet blå blok har forladt medieaftalen, noget man kun kan rose de borgerlige partier for.

Man kan også kun rose Konservative’s Rasmus Jarlov for at sende en stikpille af sted omkring lige netop forskellen i mediestøtte til Berlingske og Information.

Twitter skriver han følgende:

Rent tilfælde. Lige som da udligningsreformen tilfældigvis gav penge til de fleste socialdemokratiske kommuner og tog fra alle de konservative. Det er bare sådan det tilfældigvis altid falder ud, når regeringen laver reformer.

Rasmus Jarlov, Det Konservative Folkeparti

Og man kan også kun rose Dansk Folkeparti’s Dennis Flydtkjær for at gøre opmærksom på den politiske korrekthed og krænkelseskultur, som rød blok med den nye medieaftale har smurt danske medier ind i:

Skal man så tælle, hvor mange mænd og kvinder, der er i hvert orkester? Hvad gør man til juletid, når der spilles en sang med DRs pigekor? Skal der så kun spilles mænd bagefter? Det er jo helt gakket

Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti

Det er tydeligt at se, at rød blok har indgået en medieaftale, der sætter endnu mere gang i danske mediers forvandling til partiaviser for rød blok.

Hvad vil blå blok

Men rosen til blå blok, når det gælder statsmedier og mediestøtter, stopper så også her. For hvad vil blå blok egentlig, når det kommer til stykket?

Når blå blok har haft muligheden, så har de måske fjernet lidt mediestøtte fra statsmedier og medier generelt. Men ser man på det samlede billede, så er det så lidt, at det nærmere sig regeringens niveau for spin og manipulationer.

Sidst man havde regeringsmagten, og flertallet, satte man en kulturradikal i spidsen for kulturministeriet, og dermed ansvaret for medierne.

Og ser man på de enkelte borgerlige partiers mediepolitik, så viser der sig en skræmmende virkelighed. 

Borgerlige partiers mediepolitik

Det Konservative Folkeparti skriver i deres mediepolitik, at partiet ønsker at fastholde statsmedier og mediestøtte. Altså ønsker man forsat, at politikerne har kontrol over og kan styre de danske medier. 

Kigger man Venstre’s hjemmeside efter, så er det faktisk umuligt at finde partiets holdning til statsmedier og mediestøtte, om det skal afskaffes eller ej. Men partiet har tidligere udtalt, at mediestøtte skal “nytænkes”, altså ikke afskaffes.

Liberal Alliance skriver godt nok i deres arbejdsprogram, at mediestøtte skal udfases, og at TV 2 skal sælges. Men man vil forsat beholde statsmediet Danmarks Radio.

Når man læser Dansk Folkeparti’s politik på medieområdet, så kan man blive i tvivl, om partiet er borgerlig eller socialdemokratisk. Partiet ønsker at fastholde både statsmedierne TV 2 og Danmarks Radio og ikke mindst mediestøtten.

Nye Borgerlige skiver på deres hjemmeside, at medielicensen og mediestøtten skal afskaffes. Partiet har desuden udtalt, at de ønsker at nedlægge Danmarks Radio, og vil have TV 2 solgt hurtigst muligt.

Kigger man samlet på blå blok, så er der altså flertal for, at der forsat skal være penge mellem politikere og journalister. Flertallet i blå blok ønsker altså forsat, at der skal være mulighed for, at politikere kan presse og styre danske journalister og medier til en bestemt vinkling.

Vi har brug for stærke danske uafhængige medier. Derfor skal både statsmedier og mediestøtte afskaffes. Sæt medierne frie. Som det ser ud nu, så har vi statskontrollerede svage medier, der er med til at skabe bananrepublikken Danmark.

Deltag i debatten

Hvad mener du om hele sagen? Deltag i debatten på Facebook eller Twitter

Ved du noget om sagen, eller har du et godt tip til en historie, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Du kan også indsende dit eget debatindlæg her.

LÆS OGSÅ