Politiken skriver i dag, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har valgt at trække sig ud af en konvention mod vold mod kvinder.
Det har – med rette – skabt et ramaskrig, specielt hos centrum-venstre. Bl.a. skriver Amnesty Danmark følgende på Twitter:
“Dybt bekymrende at Tyrkiet nu trækker sig fra Istanbulkonventionen. Volden mod piger og kvinder er steget det seneste år, og beslutningen vil have alvorlige konsekvenser for millioner af piger og kvinder”
Dybt bekymrende at Tyrkiet nu trækker sig fra Istanbulkonventionen. Volden mod piger og kvinder er steget det seneste år, og beslutningen vil have alvorlige konsekvenser for millioner af piger og kvinder #dkpol #dkmedier https://t.co/WX5UbaFvrv
— Amnesty Danmark (@amnestydk) March 20, 2021
Vold mod kvinder og fakta
Vold mod kvinder er helt sikkert en sag, der er værd at give opmærksom. Vold mod kvinder skal bekæmpes, hører ingen steder hjemme.
Men for at man kan bekæmpe noget, sætte ind mod volden mod kvinden, bliver man nød til at se på fakta, hvad der kan være årsagen.

Og en af de helt overskyggende faktorer er ganske enkelt, at Islam og dens kultur har stor indflydelse. Tyrkiet er efterhånden blevet mere og mere islamiseret. Og dermed spreder Islams kultur sig også.
Kvindehadet og kvindeundertrykkelsen er en del af Islam, det viser utallige undersøgelser. Det er fakta.
Man ser det også, når det. gælder voldtægter. Fakta er fakta. Og man bliver nød til at forholde sig til det.
Krisecentre
Og ser man på tal herhjemme fra, så viser fakta, at ikke-vestlige kvinder (primært muslimer) er overrepræsenteret på krisecentre.
En rapport fra børne- og socialministeriet viser i 2018 at:
“I 2017 havde omkring 0,5 pr. 1.000 18-64-årige kvinder med dansk oprindelse ophold på et kvindekrisecenter i Danmark. For kvinder med ikke-vestlig oprindelse var tallet omkring 4 kvinder pr. 1.000 kvinder. Det er omkring ni gange så mange som blandt kvinder med dansk oprindelse”
Skal vi bekæmpe vold mod kvinder, så bliver de politiske korrekte nød til at indse, at Islam er en del af problemet.