NYHED

Weekendavisen korrespondent: danskerne er tåkrummende

Jesper Vind, korrespondent for Weekendavisen, mener, at danskerne er tåkrummende. Vi ser nærmere på mediernes dækning af EU.
Weekendavisen korrespondent - danskerne er tåkrummende

Kan man stole på, at man som læser, lytter og seer får en neutral balanceret dækning af EU stoffet hos de danske medier? Jesper Vind fra Weekendavisen giver et fingerpeg med hans udtalelser om det danske EU forsvarsforbehold.

Twitter har Lykke Friis, tidligere klima- og energiminister og nuværende  direktør for EU venlige Tænkentanken Europa, stillet følgende spørgsmål omkring det danske forsvarsforbehold:

“Hvilke konsekvenser får det for Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitik, at EU’s faste formand Charles Michel udråber 2022 til et år, der kommer til at stå i europæisk forsvars tegn?” 

Tåkrummende
Tåkrummende

Jesper Vind, der dækker Tyskland som korrespondent for Weekendavisen er ikke i tvivl. Han svarer uden at tøve kort og kontant:

“Det er tåkrummende, at DK har det forbehold”

Jesper Vind kan tydeligvis ikke se, at han med sine politiske udtalelser skader ikke bare sin egen troværdig, men også Weekendavisen og resten af de danske medier, eller også er han bare total ligeglad.

Jesper Vind ender jo ud med at kalde de danske vælgere, og dermed danskerne, for tåkrummende, For det er jo et flertal af danskerne der ønsker forsvarsforbeholdende, der ønsker dansk suverænitet.

Jesper Vind har som alle ret til sin ytringsfrihed, men troværdighed bør være en afgørende faktor for de danske medier.

EU dækningen

Som læser, lytter og seer forventer man at få en fair og neutral dækning af danske journalister, men virkeligheden er, som vi her på Danmarks Fremtid flere gange har kunne dokumentere, en helt anden.

Vi har tidligere skrevet om, hvordan den statsansatte journalist fra DR Nyheder, Olav Ryborg, valgte side i sagen om Morten Messerschmidt’s misbrug af EU midler. Ryborg blev en aktiv part i sagen, da han gik til EU’s antisvindelenhed for at få sagen mod Dansk Folkepartis daværende medlem af EU parlamentet til at eksplodere.

Vi har også tidligere set, hvordan den tidligere EU-korrespondent for DR Nyheder, Karin Axelsson, på Twitter jublede over, at EU var blevet enige om at belønne sydeuropæerne for deres overforbrug. En jubel som vi her på Danmarks Fremtid klagede over, men som blev total afvist af generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Karin Axelsson dækker forsat EU stoffet, men nu for Politiken.

Det kan kun få danskerne til at miste tilliden til mediernes dækning af EU stoffet, ja den generelle dækning.

Og når flere medier gang på gang bruger en person som Lykke Friis, der er EU venlig Venstre-politiker og direktør for en ukritisk EU tænketank, som uafhængig ekspert i dækningen af Tyskland, hvor EU stoffet ikke kan undgå at blive en stor del af dækningen, uden at varedeklarere hende, så begynder man seriøst at tvivle på, om medierne tager deres egen troværdighed seriøst.

Fedtspillere

Tema EU

Et af de mest åbenlyse beviser på den EU venlige vinkling hos de danske medier, er deres brug af Marlene Wind, der er dansk professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

Den skatteyderlønnede professor bruges flittigt af de danske medier, specielt DR Deadline, til at kommentere på EU stoffet.

Før afstemningen i 2015 om retsforbeholdet skrev Marlene Wind, en kronik, hvor hun kaldte danskerne “pinagtige fedtspillere” i forholdet til EU. Alligevel bruges hun altså,forsat som neutral ekspert.

Marlene Wind skrev i samme kronik følgende om EU samarbejdet:

“Det europæiske samarbejde er i den grad et kollektivt gode, som kun fungerer, hvis landene tænker lige så meget på fællesskabet som på sig selv”

Og sørme om ikke Marlene Wind er bestyrelsesmedlem for den selvsamme EU venlige tænketank, som Lykke Friis er direktør for.

Beviserne på en EU venlig dækning hos de danske medier står i kø. Beviserne bidrager til journalisternes lave troværdighed.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også indsende et debatindlæg her.

Støt os via MobilePay box25487. På forhånd tak. 

LÆS OGSÅ