NYHED

Journalist fra Weekendavisen amok over sms kritik

Som vi efterhånden har set under hele sms- og minkskandalen, forsøger journalister igen i dag at finde undskyldninger for regeringens løgne.
Journalist fra Weekendavisen amok over sms kritik

Ikke nok med at Berlingske’s journalistiske chef Michael Alsen gør alt for at finde undskyldninger for regeringens løgne, så går journalist Christian Bennike fra Weekendavisen amok, fordi man påpeger mediernes naivitet og manglende aggressivitet over for regeringen.

Forklaring følger her:

I forbindelse med at det i dag blev afsløret, at regeringen og Socialdemokratiet har løjet omkring tidspunktet for offentliggørelsen af politiets sms undersøgelse, skrev Michael Alsen fra Berlingske bl.a. følgende på Twitter:

Okay, unpopular opinion lige nu, men jeg kan ikke se, at der er noget i oplysningerne fra Minkkommissionen i dag, der er i direkte strid med det, Nick Hækkerup/regeringen sagde i sidste uge.

Michael Alsen, journalistisk chef Berlingske
Derefter fulgte flere tweets fra journalisten. Alle tweets der ikke forholdte sig til udtalelserne den seneste uge fra Socialdemokratiet og regeringen om netop årsagen til at undersøgelsen først blev offentliggjort dagen efter valget.

Flere på Twitter var ude at påpege over for Michael Alsen, at han mangler indsigt i sagen, men han blev ved med at fastholde forsvaret for Socialdemokratiet.

Du kan bl.a. læse mere omkring regeringens mange selvmodsigelser og løgne i sagen her.

Socialdemokratiets komiske Ali'er slår til

Regeringens og Socialdemokratiets komiske Ali’er så straks chancen for at udnytte Michael Alsen’s naivitet og manglende indsigt i sagen.

Bl.a. skrev det socialdemokratiske Folketingsmedlem Rasmus Stoklund følgende som en kommentar til Berlingske’s eget Facebook opslag om dagens afsløringer:

Berlingskes journalistiske chef, Michael Alsen, forklarer sagen fint på Twitter

Rasmus Soklund, Socialdemokratisk folketingsmedlem

Også på Twitter bruger Rasmus Stoklund Michael Alen til at forsvare regeringens løgne:

Sjovt nok har Rasmus Stoklund ikke (ved offentliggørelsen af dette indlæg) været ude at skrive et længere indlæg på hans egen Facebook profil, som han ellers plejer, når han skal markere sig.

Måske er socialdemokraten bange for en shitstorm eller også er han bange for, at alle hans og Socialdemokratiets løgne vil blive udstillet.

Berlingske journalister gør det igen

Vi vælger at konfrontere Michael Alsen fra Berlingske, fortæller ham direkte, at han lader sig misbruge af Socialdemokratiets spinmaskine, at han skal finde sig et andet job. For han ødelægger sit eget fags troværdighed.

Michael Alsen vælger ikke at forholde sig til kritikken. I stedet begynder han at tweete om blokeringer:

Blokerer ikke folk, men kan man venligt henstille du søger et andet sted hen med dine mærkelige tweets og beskyldninger? Det bliver simpelthen for mærkeligt.

Michael Alsen, journalistisk chef Berlingske
Og derefter begynder han at beskylde undertegnede for, at have skrevet, at han skulle fyres. Hvilket overhovedet ikke er tilfældet. Sådan får man snakket uden om som journalist.

Christian Bennike fra Weekendavisen

En anden journalist blander sig efterfølgende i debatten, men Christian Bennike fra Weekendavisen vil heller ikke forholde sig til kritikken.

I stedet for at forsvare hans eget fag, kritisere Michael Alsen for ikke at sætte sig ordentlig ind i historien, vælger Christian Bennike at angribe undertegnede, som du kan se her:

At Christian Bennike vælger at gå amok, bekræfter jo bare journalisters manglende evne til at modtage kritik.

Bekræfter kun journalisters manglende troværdighed.

Måske er Bennike en af de journalister, der har lidt for tætte bånd til bestemte politiske partier på borgeren.

Eller også er det fordi vi her på DanmarksFremtid.dk har været efter hans kollegaer på weekendavisen.

En ting er sikker. Bennike afslører kun sit eget fag.

Opdatering

Kort efter offentliggørelsen af dette indlæg vælger Christian Bennike i en privat besked at skrive bl.a. følgende:

Hej, fin lille nyhed 🙂 For the record anede jeg intet 'danmarksfremtid' og har ingenting i klemme ift mink, jeg blev bare vred over, du insinuerede, at Michael skulle fyres. Beklager den hårde kommentar.

Christian Bennike, Weekendavisen

Det kan se ud som om, at ChristianBennike beklager sin kommentar, men han vælger at pakke sin beklagelse ind i en falsk anklage. Så beklagelsen er ren komik.

Som vi skrev, har vi på intet tidspunkt sagt eller skrevet, at Michael Alsen skal fyres.

Vi taggede Berlingske og chefredaktør Tom Jensen, fordi det også var mediets rygte, der blev sat på spil ved at Socialdemokratiet brugte avisens medarbejder til spin.

Deltag i debatten på Facebook eller Twitter. Du kan også bidrage ved at indsende debatindlæg.

Husk du kan støtte driften af Danmarks Fremtid via MobilePay box25487.

LÆS OGSÅ