Danmarks Fremtid

Varedeklaration af journalister

Varedeklaration af journalister - wall of shame
Flere journalister har en baggrund som kandidater og spindoktorer for specielt partier på venstrefløjen. Vi mener journalisterne skal varedeklareres.

Journalister, der har interessekonflikter på grund af deres forbindelser til de forskellige partier, skal oplyse om deres partiforbindelser, når deres arbejde er at dække den politiske scene i Danmark.

Der skal simpelthen være faktabokse på alt deres arbejde.

Vi vil løbende tilføje flere journalister til denne liste. Tip os gerne på kontakt@danmarksfremtid.dk.

Deltag i debatten på Facebook.

Søren Lippert

Søren Lippert - TV 2 Nyhederne - Socialdemokratiet - Varedeklaration af journalister - Wall of shame-kopi

“Søren Lippert er tidligere kandidat for socialdemokratiet i Frederikssunds Kommune. Han blev valgt, men da der blev rejst tvivl om han overhovedet boede i den kommune, hvor han var valgt, måtte han “trække” sig”. Læs historien her.

Thomas Funding

Thomas Funding - TV 2 Nyhederne - Socialdemokratiet - Varedeklaration af journalister - Wall of shame

“Har vi frie uafhængige medier i Danmark, når TV 2 chefredaktør får slettet et kritisk tweet om regeringens nøl med at sende våben til Ukraine?”. Læs historien her.

Peter Lautrup-Larsen

Peter Lautrup-Larsen - TV 2 - Radikale - Varedeklaration af journalister

“Tag for eksempel dette tweet fra den tidligere politiske reporter hos TV 2 Nyhederne, Peter Lautrup-Larsen. Her hjælper den tidligere statsansatte journalist med gode råd til, hvordan Socialdemokratiet kan angribe Venstre.”. Læs historien her.

Marchen Neel Gjertsen

“For i 2005 stillede Marchen Neel Gjertsen nemlig op til kommunalvalget i Odense for Enhedslisten. Hvorfor skriver Jyllands-posten ikke dette ud for alt det indhold Gjertsen leverer?”. Læs historien her.

Sanne Fahnøe

“at en af de middage, hvor socialdemokraten Rasmus Prehn har misbrugt sit minister kreditkort, har været sammen med BT’s debatredaktør, Sanne Fahnøe”. Læs historien her.

Kevin Shakir

Kevin Shakir - 24Syv - Enhedslisten - Varedeklaration af journalister

Kevin Shakir er nuværende reporter på radiokanalen 24syv, tidligere kaldet Loud. En kanal hvor han bl.a. har dækket Enhedslisten, uden at varedeklarere, at han tidligere har stået for Enhedslisten Københavns pressestrategi. Han oplyser heller ikke om hans tidligere arbejde for Enhedslisten på Linkedin. Ironisk nok sidder han i bestyrelsen for “Ansvarlig Presse“.

Alexander Wils Lorenzen

Alexander Wils Lorenzen - 24Syv - Alternativet - Varedeklaration af journalister

“Mens journalisten Alexander Wils Lorenzen leverede såkaldte uafhængige nyheder til danskerne, har han samtidigt arbejdet som politisk rådgiver for Alternativet.”. Læs historien her.

Kristian Madsen

Kristian Madsen - A4 Medier - Politiken - Socialdemokratiet - Varedeklaration af journalister

“En politisk kommentar og politisk redaktør mener altså ikke, at det er nødvendigt at udspørge landets statsminister, hvorfor hun krammer og er tæt på folk, samtidig med at antallet af COVID-19 ramte er stigende og kun et par dage før hun igen indfører restriktioner”. Læs historien her.

David Trads

David Trads - TV 2 News - Socialdemokratiet - Varedeklaration af journalister

David Trads er journalist og har bl.a. været chefredaktør på Information og Nyhedsavisen. Han er mest kendt for at hænge uskyldige ud for at være nazister, og først undskylde 9 år efter. Han har flere gange forsøgt at blive valgt for Socialdemokratiet, senest i 2019. Han bliver flittigt brugt af medierne som kommentator, bl.a. hos Altinget og statsmediet TV 2 News.

Niels Jespersen

Niels Jespersen - Netavisen Pio - Socialdemokratiet - Varedeklaration af journalister

“Netavisen Pio er stiftet af socialdemokrater, og fungerer de facto som Socialdemokratiets partiavis. Chefredaktøren Niels Jespersen, som vi tidligere har skrevet om her på Danmarks Fremtid, er desuden medlem af Socialdemokratiet. Og som kronen på værket, så støttes netavisen Pio årligt med cirka 442.000 skattekroner”. Læs historien her.

Amalie Kestler

Amalie Kestler - Politiken - Socialdemokratiet - Varedeklaration af journalister

Politiken har udnævnt en ny chefredaktør. Det bliver Amalie Kestler, der indtil nu har været indlandsredaktør på samme avis. Hun har tidligere været særlig rådgiver for den socialdemokratiske seriekrænker, Frank Jensen. Selvsamme Politiken der mener niveauet hos regeringen er højt. Læs med her.

Marlene Wind

Marlene Wind - EU ekspert i lommen på EU

Marlene Wind er ikke journalist, men bliver brugt af de danske medier til at kommentere EU. Udover at være skatteyderbetalt professor på Københavns Universitet, så er Marlene Wind også betalt særlig rådgiver for EU’s udenrigschef, Josep Borrell Fontelles. Læs mere her.

Bonus

Denne video er lavet til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, der har bedt Danmarks Fremtid om et bidrag til en temadag på skolen, hvor journaliststuderende skulle debattere, hvordan de som journalister skal forholde sig til kritik af medierne og journalisterne arbejde.