Video: Jeppe Bruus skylder svar i sagen om brændende dukke

Anklagen om trusler mod statsministeren er droppet mod kvinden fra Århus, men Socialdemokratiets Jeppe Bruus skylder forsat svar i sagen om den brændende dukke.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Efter at politiet nu har valgt at droppe sigtelsen mod kvinden fra århus, der brugte billedet af en brændende dukke på Facebook, der skulle forestille statsminister Mette Frederiksen, skylder socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus forsat danskerne svar.

Politiet var ellers mødt op i kvindens eget hjem, hvor de anholdte hende og konfiskerede hendes mobil og computer. Udelukkende for at bruge et billede som dokumentation for en debat.

Brændende dukke og anmeldelse

Hvis I så Danmarks Fremtids tidligere Live video på Youtube, så ved I, at jeg, i sympati med kvinden, valgte at vise det samme billede på Facebook, og efterfølgende anmeldte mig selv til politiet.

En senioranklager hos Midt- og Vestjyllands Politi sendte mig efterfølgende et brev, hvor de meddelte mig, at de ikke ville sigte mig, da der ikke var formodning om, at der var begået noget strafbart

En tydelig dokumentation på, at anholdelsen af kvinden var en fejltagelse. Nogen vil kalde det en politisk aktion for at kvæle kritik af statsministeren, regeringen.

I forbindelse med min anmeldelse af mig selv, inviterede P1 Debat mig i studiet i mandags for at fortælle om baggrunden for min anmeldelse.

Jeppe Bruus skylder svar

En af de andre deltager i debatten var Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus.

Han forsøgte med regeringens sædvanlige retorik: Er man ikke med regeringen, tager man ikke covid-19 alvorlig, tager man ikke trusler alvorligt.

Jeppe Bruus påstod direkte, at fordi man var kritiske over for kvindens anholdelse, kritisk over for dobbelstraffe, så tog man ikke trusler alvorligt.

Sagen drejer sig overhovedet ikke om vold, hærværk og trusler. Det drejer sig om muligheden for at ytre sig, være kritisk over for en regering, uden at risikere at politiet møder op hjemme ved en selv.

Nu efter vi har fået politiets afgørelse, vil jeg derfor stille Jeppe Bruus et par opfølgende spørgsmål:

Tager politiet og anklagemyndigheden ikke trusler alvorligt, Jeppe? For din påstand var jo indirekte/direkte, at hendes brug af billedet var en trussel?

Vil regeringen nu forsøge med yderligere indskrækning af borgernes rettigheder, fordi en dom gik i mod socialdemokratiet, regeringen, statsministeren?

Jeg håber du vil svare på disse to spørgsmål, Jeppe.

Det skylder du de danskere, der deltager i den offentlige debat.

En del af disse temaer

Dukke gate
Tema Covid-19 - Danmarks Fremtid

Relaterede politikere

Jeppe Bruus - Socialdemokratiet

Jeppe Bruus

Seneste nyheder

Inger Støjberg skal frikendes

I går var sidste dag i skueprocessen kaldet rigsretten mod Inger Støjberg. En rigsret der slet ikke skulle være startet. Inger Støjberg skal frikendes.

Seneste debatindlæg

Seneste videoer

Kritiske spørgsmål? Lev med det

I folketingets spørgetime viser Mette Frederiksen igen sin arrogance og sit magtmisbrug. Kritiske spørgsmål får hende til at lukke ned.

Politiken lyver om vold mod kvinder

Nye Borgerlige’s parodi på DR Detektor, Reflektor, har kigget nærmere på mediernes dækning af debatten om vold mod kvinder. Politiken bliver her afsløret i den